søndag den 5. februar 2012

Ny sæson - nye kollektioner - sandaler i sne....

Enkel kjole i fint snit og dejlig, varm tone
Udsalget synger på absolut sidste vers og de nye ting dumper så småt ind ad dørene hos butikkerne disse dage... Jeg har været ude for at opdatere og se hvad det er, vi skal se på (og have på) de næste 6 mdr.
Det er skam ikke let i det udsalgskaos der hersker - men en ting er sikkert; meget af det der allerede er i skabet kan sagtens bruges igen i denne sæson, for både de løse gevanter og kilehæle er stadig en stor del af modebilledet - heldigt :-) Farver kommer til at spille en større rolle end vi har set tidligere, hvilke gør sig ganske glimrende til den kommende kulør.
Og hvad er en kollektion egentligt? For mennesker der arbejder med alt muligt andet end mode er "kollektion" nødvendigvis ikke noget, der siger dem noget - så hvad dækker ordet over? Her har jeg lånt et udsnit der beskriver, hvad en kollektion er for en størrelse:

Kollektion

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
En kollektion er et sæt af beklædningsgenstande og tilbehør inden for mode
der passer sammen i design, stil, snit og farve.
For en virksomhed, der fremstiller haute couture
er der ganske særlige regler for, hvad en 
kollektion skal indeholde. 
Der er typisk tale om en sommer- og vinterkollektion. 
Her skal kjoler, jakker, bukser etc. passe sammen inden for 
hver kollektion, således at kunden kan kombinere disse 
og få et forskelligt udseeende.
Tilbehør betyder i denne sammenhæng tasker, 
hatte, handsker, smykkerparfume og lignende.  

Det vil sige, at de forskellige modefirmaer har en række designs som indkøbere fra forskellige butikker køber ind af - det er langt fra alt der bliver sat i produktion og mange mindre butikker, der har flere mærker, køber sjældent hele kollektioner men plukker ud, hvad de tror deres kunder vil falde for (læs: købe!).

Jeg drømmer allerede om varme dage med bare fødder...ahhhh.
Og lige for at slå en krølle på det her "kollektions-ræs" så er den enkelte tøjdel en "style" så når man taler om forskellige styles, så er det altså bare eks. et par bukser, en bluse m.v. sagt på en mere smart og fag-agtig måde....


Nok om det - det er søndag og der er chokoladekage i ovnen, te på kanden og mulighed for at blive indendørs - ikke dårligt!
En lidt lettere måde at bruge høje hæle på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar